arrow mouse

Sfaturi pentru intretinere

Sfaturi pentru intretinere

Dupa fiecare purtare, incaltamintea se curata si se pune pe sanuri potrivite ca marime si forma.Incaltamintea trebuie curatata si uscata inainte de aplicarea oricarui luciu pentru incaltaminte, creme, preparate conta petelor, etc. Cand folositi aceste produse de intretinere, cititi cu atentie instructiunile producatorului acestora.

Incaltamintea cu fete din piei netede sau presate se curata de praf cu o carpa moale, nu perie, iar petele de grasime sau alte impuritati se indeparteaza cu o carpa inmuiata in solutie apoasa de detergent (1%-2%). Pentru buna intretinere a pielii, dupa cateva purtari se aplica cu ajutorul unei perii moi sau cu o carpa, un strat de crema pentru incaltaminte dupa care se lustruieste cu o carpa moale sau cu o perie.

Incaltamintea cu fete din piei de antilopa sau nabuc, uscata, se curata cu o perie speciala pentru pielea de antilopa. Nu folositi apa deoarece pot ramane pete. Se recomanda purtarea pe timp uscat

Incaltamintea cu fete din lac, piei metalizate , lacuite se curata de praf cu o carpa moale si uscata. Ea trebuie ferita de contact direct cu solventi organici (alcool, acetone, etc).

Incaltamintea cu fete din material textile. Se recomanda purtarea pe timp uscat. Se curata de praf folosind o perie uscata. In cazul unor pete se va folosi o solutie de curatat speciala pentru materialele textile, dupa citirea cu atentie a instructiunilor de folosire.

Incaltamintea nu este un produs impermeabil, recomandandu-se purtarea ei pe timp uscat. In cazul tuturor produselor din piele sau inlocuitor de piele este interzis contactul prelungit cu apa. In acest caz garantia isi pierde valabilitatea.

In situatia in care fata incaltamintei isi schimba nuanta in contact cu apa, se recomanda uscarea lenta (nu se sterge cu carpa sau alt obiect deoarece ramane patata). Incaltamintea se usuca natural la temperatura camerei. Se interzice spalarea incaltamintei in masina de spalat. Incaltamintea nu se va depozita langa surse de caldura sau in mediu umed si se va feri de actiunea produselor petroliere si a solventilor organici. Pentru marirea duratei de folosire se recomanda purtarea alternativa a 2-3 perechi de incaltaminte intr-o perioada de timp. Produsele de lux necesita o utilizare si o intretinere atenta.

Efectele lovirilor, zgarieturilor sau frecarii directe a incaltamintei nu pot constitui motive de reclamatie. Pielea este un produs natural care prezinta neregularitati de structura si culoare specific unui produs biologic. Produsele confectionate manual pot prezenta diferente care nu sunt defecte de fabricatie.

Pentru a proteja pielea dvs., se folosesc pentru vopsirea materialului vopsele vegetale de aceea vopseaua interioara poate migra. Acesta nu este considerat defect de fabricatie.

Pantofii cu toc inalt nu sunt recomandati pentru conducerea autovehiculelor.